Srijeda , 23. Oktobra 2024.

Azra Gutić: Drago mi je da ću u subotu još jednom nastupiti pred kalesijskom publikom, zajedno sa Kemalom Hasićem i Hazimom Mujčinovićem

azra

Azra Gutić nedavno je oduševila kalesijsku publiku nastupom u programu manifestacije „Kalesijsko ljeto 2018“. To je bila preporuka za nju da i u subotu, 8. septembra, u 18,00 sati, ispred zgrade BKC-a, nastupi zajedno sa Kemalom Hasićem i Hazimom Mujčinovićem.

Azra Gutić, iz Gornjih Petrovica, učenica je 3. razreda Mdicinske škole u Tuzli. Pjeva od svoje šeste godine

azra2

– Prvi javni nastup sam imala sa 9 godina.  Nastupala sam širom Bosne i Hercegovine, na raznim festivalima, ali i van granica BiH, tačnije Švicarskoj, Luksemburgu, Kosovu.  S obzirom da najviše volim da pjevam sevdah i pop muziku, imam uzore u oba žanra. Što se tiče sevdaha, uzor mi je Amira Medunjanin, dok za pop muziku najviše pratim rad Jelene Tomašević , kazala nam je mlađahna Azra Gutić.

Kaže i da se ne planira profesionalno baviti pjevanjem. Zapjevat će za svoju dušu i, ako treba,  u nekim posebnim prilikama, na nekim humanitarnim koncertima, na kulturnim događajima. Estrada je ne privlači.

azra1

– Prioritet mi je školovanje, kratko i jasno kaže Azra Gutić.

Tremu na nastupu, kako kaže, rijetko ima. Drago joj je da će još jednom imati priliku da nastupi pred kalesijskom publikom, zajedno sa Kemalom Hasićem i Hazimom Mujčinovićem.

aaaaazra kemo

 

Također pogledajte

Dojava o postavljenoj bombi u školama i PS Kalesija uznemirila javnost, riječ je o lažnim prijavama

U utorak, 22.10.2024. godine, oko 15,00 sati putem telefona PS Kalesija je zaprimila prijavu, od …