Utorak , 22. Oktobra 2024.

„Kalesijsko ljeto 2018“: Kemal Hasić, Azra Gutić i Hazim Mujčinović oduševili publiku

klj18

Nakon dvomjesečnog trajanja u Kalesiji je okončana kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 2018“. Zadnje večeri kalesijskoj publici su se predstavili Kemal Hasić i mlada interpetatoprka sevdalinki Azra Gutić, te glumac Hazim Mujčinović, jedan od najpopularnijih stand up komičara u region. Publika je bila oduševljena njihovim nastupom.

Zadovoljan je bio i sve popularniji pjevač Kemal Hasić.

hasicmujcinovic

– Drago mi je da je publika uživala. Kalesija je fina sredina, puna finih ljudi i zahvalan sam na gostiprimstvu, kazao je Kemal Hasić sa kojim su mnogi posjetioci poslije nastupa željeli da se fotografišu.

Za dobro raspoloženje posebno se potrudio Hazim Mujčinović, koji je bio zadužen i za voditeljski pposao. Mlađahna Azra Gutić je još jednom potvrdila svoj talenat za pjesmu.

azra2 Umjesto općinskog načelnika Seada Džafića, publici se na kraju manifestacije „Kalesijsko ljeto 2018“ obratio Izet Bukvarević, predsjednik BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Organizator manifestacije bila je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a pokrovitelji manifestacije bili su Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić. Tokom dvomjesečnog održavanja „Kalesijskog ljeta“ nastupili su KUD-ovi „Halisije“ Kalesija, „14. maj“ Tojšići, „Biser“ Tojšići, „Bihor“ Petnjica, „Sevdah“ Seljublje, a bilo je organizirano i veče sevdaha, veče izvorne muzike i veče narodne pjesme. Prikazana je i predstava „Evropejci“.

– Trudili smo se da kalesijskoj publici ponudimo kvalitetan i raznolik program. Bilo je dosat pjesme i igre. Nadam se da će iduće godine program biti još kvalitetniji, kazao je Alija Džafić, stručni saradnik za kulturu u JU BKC „Alja Izetbegović“ Kalesija.

azra azra1 azra2 hasic hasic1 hasic2 hasicpublika hazim hazim2 publika

Također pogledajte

Džemat Dubnica: Predavanje za žene i promocija knjige “Milodih”

U nedjelju, 27. 10. 2024. godine, u džamiji džemata Dubnica bit će održano predavanje za …