Ponedjeljak , 21. Oktobra 2024.

Ja u klin, ti u ploču: Edin Ramić i Halil Jahić o kadrovskoj politici SDA

sda1

U Tojšićima, u subotu, 15. 09. 2018. godine, održan je skup SDA Kalesija na kojem je ova stranka predstavila svoje kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima. Nakon skupa, u elektronskim medijima je objavljen tekst sa potpisom PRESS OO SDA Kalesija. U tekstu piše i sljedeće:

„Naročitu pažnju izazvalo je obraćanje Povjerenika za OO SDA Kalesija, ministra u Vladi FBiH, dr. Edina Ramića. On je prisutnima predočio činjenicu da će kadrovi SDA uvijek, čista obraza, doći pred svoje birače, predočiti šta su radili u prethodnom periodu i iznijeti planove za budućnost. Ovako nešto ne mogu uraditi oni koji su svoje mandate proveli radeći za svoje interese ili interesne skupine onih koji nisu iz Kalesije, bilo da se radi o onima koji su mandat dobili od SDA pa ga iznevjerili ili o onima koji su kroz druge partije ušli u skupštinske klupe a da tokom mandata ništa nisu uradili za Kalesiju.“ Sve ovo stoji u saopćenju SDA Kalesija objavljeno 15. septembra 2018. godine.

Nešto više od dvije godine ranije, 26. aprila 2016. godine, SDA Kalesija je objavila saopćenje, koje je potpisao Halil Jahić, u kojem, između ostaloga, piše:

– Govoreći poganim jezikom mržnje, bivši načelnik Rasim, protiv kojeg su podignute mnoge optužnice, u svojoj izjavi dovodi političke procese u SDA u vezi sa žrtvama u ratu, što je krajnje nisko i neprimjereno. Borci Armije RBiH, živi i oni koji su dali svoje živote, ne smiju biti politizirani i izvrgnuti ruganju kao što to Rasim radi. Sramotno je to, jer su isti ti borci i šehidi, omogućili bivšem načelniku Rasimu da već dugo godina dobija dobru platu i živi na račun građana Kalesije. (…) Njih ne možete varati lažima da ste vi još uvijek SDA. Niste. Niste nikad ni bili iskreni članovi. Samo ste koristili SDA da sebi obezbjedite bolji život, kupujete stanove i poslovne prostore, vozite džipove i luksuzna auta, zapošljavete svoje članove porodica. Građani Kalesije neće nasjesti na tu priču koju vi pričate. Ovo je najbolje vrijeme da se SDA Kalesija, očisti od parazita, koji su godina iskorištavali SDA za svoje lične interese, navedeno je u saopćenju SDA Kalesija od 26. aprila 2016. godine, koje je potpisao Halil Jahić.

Glavni lik drugog saopćenje – Rasim Omerović, u subotu, 15. septembra, u Tojšićima, na skupu SDA sjedio je, zajedno sa Halilom Jahićem, u pročelju. Rasim Omerović, za kojeg su prije dvije godine govorili i pisali da govori poganim jezikom mržnje, da su protiv njega podignute mnoge optužnice, da je parazit, da laže, da zapošljava svoje, da koristi SDA da sebi obezbijedi bolji život, kandidat je SDA Kalesija na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Uz to je i član Povjereništva SDA Kalesija. I Halil Jahić je na listi SDA za Parlament BiH. A Edin Ramić je na listi sa Skupštinu manjeg bh. entiteta. Oba ova saopćenja potpisuje SDA Kalesija. Nakon čitanja ovih saopćenja šta mogu pomisliti obični članovi SDA? Kako iz njih razumjeti kadrovsku politiku SDA? Kako prihvati njihovu priču o čišćenju stranke kada na listu u Povjereništvo stavljau ljude za koje su govorili da su paraziti, da lažu, da…? Misle li u SDA Kalesija da su njeni članovi zaista toliko glupi? Ili misle da pate od demencije, gubitka pamćenja? Ili će, ponajprije, biti da njih uopće nije briga šta misle članovi SDA, već im je glavna briga kako dobiti još koji mandat? Ili je sve ovo od nekog velikog bošnjačkog interesa koji obični puk ne razumije?

Također pogledajte

Druga liga FBiH: Pobjedu ostvarile ekipe “Bosne” i “Mladosti”, “Sloga” poražena

Tokom vikenda odigrane su utakmice 10. kola Druge lige FBiH grupa Sjever. “Bosna” je na …