Ponedjeljak , 21. Oktobra 2024.

Potpisan ugovor o izgradnji i adaptaciji ambulante u Vukovijama Donjim

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa direktorom firme „Kuw-ing“ Avdulahom Hadžićem i predsjednikom Vijeća MZ  Vukovije Donje Edinom Majdančićem potpisao ugovor vrijedan 72.639 KM, a riječ je o izgradnji i adaptaciji ambulante u ovoj MZ.

Općina Kalesija je za ove namjene obezbjedila 60.000 KM, dok će 12.639 KM platiti MZ Vukovije Donje.

U ime Vijeća MZ Vukovije Donje, načelniku Seadu Džafiću zahvalio se predsjednik Edin Majdančić koji je istakao da je načelnik zaslužan što se krenulo u priču o adaptaciji objekta te se nada da će on u potpunosti biti obnovljen naredne godine. Kompletan projekat uređenja i adaptacije ambulante Vukovije Donje iznosi oko 220.000 KM, a pomoć je obećana i od većih nivoa vlasti.

Radovi će trajati 45 radnih dana i ja sam siguran da će izvođač radova to ispoštovati. Ovo je ono što sam i obećao da će sve MZ biti podjenako zastupljene, što se i pokazuje. U svim MZ smo nešto uradili u ovoj godini, naredne godine idemo u nove projekte i nove radove, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je kazao da je u Vukovijama Donjim Općina pomogla sportski klub, uredila i asfaltirala a put prema Krivači koji uveliko koriste i sami mještani koji imaju parcele u Sprečkom polju, vodovod kao i mnoge druge projekte onoliko koliko je budžet dozvoljavao.

Od direktora firme Kuw-ing Avdulaha Hadžića je zatraženo da se što prije počne sa radovima kako bi objekat bio uređen prije pogoršanja vremena, odnosno završetka građevinske sezone.

Predsjednik Vijeća MZ Vukovije Donje Edin Majdančić kazao je da je izgradna ambulante od velikog značaja za mještane Vukovija Donjih iz razloga što je u dosadašnjoj ambulanti u neadekvatnim uslovima radio samo jedan tim porodične medicine. Prema broju stanovništva bi trebala biti dva tima porodične medicine što će izgradnja novog objekta i omogućiti.

Također pogledajte

Druga liga FBiH: Pobjedu ostvarile ekipe “Bosne” i “Mladosti”, “Sloga” poražena

Tokom vikenda odigrane su utakmice 10. kola Druge lige FBiH grupa Sjever. “Bosna” je na …