Nedjelja , 20. Oktobra 2024.

POTPISANI UGOVORI SA 11 OSOBA ZA OBAVLJANJE PRIPRAVNIČKOG STAŽA

Općinski  načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore sa jedanest osoba koje će u narednih godinu dana odrađivati pripravnički staž u javnim preduzećima i ustanovama na području općine Kalesija.

Mi smo prema Ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice uputili zahtjev da nam odobre sredstva kako bi mogli angažovati 11 osoba da odrade pripravnički staž u Kalesiji i to je udovoljeno. Dakle, ovih 11 osoba za svoj angažman u nekoj od javnih ustanova ili preduzeća imat će novčanu naknadu, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Amela Bešić pravo je završila 2016.godine i kako kaže trudit će se da kroz praksu što više se osposobi i da sve ono što je učila u knjigama primjeni u praksi. Ona se zahvalila općinskom načelniku Seadu Džafiću na prilici koju pruža mladim osobama da se dokazuju i na taj način steknu iskustvo i kroz odrađen pripravnički staž budu konkurentne na tržištu rada.

I Elvira Mehmedović, koja je nastanjena u Dubnici, završila je pravo i danas je potpisala ugovor o odrađivanju pripravničkog staža. Kaže da je u Općinskom sudu Kalesija volontirala i da je radila bez naknade, a sada će za svoj rad u Organu uprave imati naknadu koja će joj dobro doći i za dalje usavršavanje u struci.

Pored Amele i Elvire ugovore su danas potpisali i Hasreta Kulić, inženjer tehnologije, Minela Kulović, bachelor prava, Selma Zulić, bechelor poslovne administracije, Jasmin Musić, bachelor socijalnog rada, Admira Zejnilović, bachelor socijalnog rada, Samira Suljkanović, bachelor ekonomije, Eldina Sakić, inženjer elektrotehnike, Maida Mešić, bachelor ekonomije, i Ramo Fejzić, bachelor prava.

Općinski načelnik je svima čestitao te im poželio mnogo sreće i uspjeha, izrazivši nadu da neki od njih u budućnosti biti na mjestima vijećnika, načelnika ili ministara te će svojim znanjem pomoći da mladi ostaju u BiH i da se bore za bolje sutra.

Također pogledajte

Na likovnoj koloniji “KLIK 2024” cilj predstaviti potencijale i ljepote naše lokalne zajednice

Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija obavještava javnost da će se Kalesijska likovna kolonija – …