Nedjelja , 20. Oktobra 2024.

OPĆINSKI NAČELNIK SEAD DŽAFIĆ SA SARADNICIMA POSJETIO MZ PRNJAVOR

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Abdulahom Gutićem šefom u Službi za budžet i privredu, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu, Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti te Mujom Tosunbegovićem šefom kabineta obišao je jučer MZ Prnjavor gdje se sastao sa predsjednikom Galibom Softićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora.

Tema sastanka bili su projekti koji su urađeni u proteklom periodu u ovoj MZ kao i projekti koji će biti realizirani u narednom periodu.

Prema riječima općinskog načelnika Seada Džafića u Prnjavor je u proteklom periodu uloženo oko 250.000 KM, a tiče se uređenja Doma kulture, izgradnja nove i sanacija postojeće vodovodne mreže, ulaganje u put prema Čanićima, čišćenje korita rijeke , sanacija pješačkog mosta, izgradnja spomen obilježja u Prnjavoru i mnogi drugi projekti.

U protekle dvije godine u Prnjavor odgovorno tvrdim uloženo je više sredstava nego što je ijedna prethodna vlast to uradila. Hvala načelniku koji nas je obišao i koji je na licu mjesta vidio koji su problemi sa kojima se mi susrećemo, ali isto tako da se upozna sa radom naše MZ, rekao je Galib Softić predsjednik Vijeća MZ Prnjavor.

Općinski načelnik je kazao da je pri kraju i izrada projekta izgradnje pješačke staze od Prnjavora do mezarja u Dubnici kako bi pješaci se nesmetano kretali, posebno kada je u pitanju dženaza ili ukop jer sada to stvara velike gužve na magistralnom putu jer staza ne postoji.

Također, istaknuto je da su pokrenute procedure kako bi se uradio i put koji će Prnjavor povezati sa poljoprivrednim parcelama u Sprečkom polju kako ne bi mehanizacija morala izlaziti na magistralni put pa kroz centar Kalesije.

 

Također pogledajte

Na likovnoj koloniji “KLIK 2024” cilj predstaviti potencijale i ljepote naše lokalne zajednice

Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija obavještava javnost da će se Kalesijska likovna kolonija – …