Nedjelja , 28. Aprila 2024.

Žiri obavio svoj dio posla: U utorak proglašenje pobjednika na literarnom natječaju „Zvičajna priča“

Žiri u sastavu mr. Hurija Imamović, predsjednica, Mehmed Đedović, član, i Fahrudin Sinanović, član, pregledao je i ocijenio priče koje su pristigle na literarni natječaj „Zavičajna priča“. Natječaj je raspisala JU Gradska biblioteka Kalesija. Partenr u projektu bio je i BZK Preporod Kalesija.

10356676_10203885897937795_220406579_n

Rezultati natječaja i proglašenje pobjednika obavit će se 27. maja, u utorak, u 16,00 sati prostorijama Gradske biblioteke. Tom prilikom dodijelit će se nagrade autorima najboljh priča, kao i pismena prizanja i pokloni svim učesnicima na literarnom natječaju.

Od Mehmeda Hodžića, direktora JU Gradska biblioteka Kalesija, saznajemo da su na konkurs pristigle priče iz Kalesije, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Živinica, Banovića, Zvornika, Vlasenice  i drugih mjesta.

– Natječaj se već u prvom pokušaju pokazao izuzetno uspješnim. U planu nam je da najbolje priče objavimo u zajedničkoj zbirci priča, a bit će objavljene i u elektronskoj formi na portalima, kazao nam je direktor Mehmed Hodžić.

Literarni natječaj je bio anoniman. Sada kad su priče pregledane i ocijenjene, autori trebaju na mail bibliotekakalesija @ gmail.com poslati priče u elektronskoj formi kako bi bile objavljene na portalima.

Također pogledajte

U Kalesiji Obilježen Svjetski Dan Knjige I Autorskih Prava

Na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine 23. april je proglašen kao Svjetski …