Utorak , 21. Maja 2024.

“Plavo-bijela noć” okupila igrače, prijatelje i navijače FK “Bosna” Kalesija (FOTO)

Veliki broj igrača svih generacija, članova uprave, prijatelja i navijača FK “Bosna” Kalesija (nekadašnjeg Jedinstva) noćas je uživala u trećoj po redu organizovanoj manifestaciji “Plavo-bijela noć”. Cilj manifestacije je bilo druženje, a u odličnoj atmosferi podijeljena su i brojna priznanja.

Za NEON Televiziju govorio je dr. Muhamed Osmanović, član Uprave kluba, koji je istakao da je zahvalan za veliki odziv ali i za svu podršku koju dobija klub unazad godinama.

-“Ovo je posebna noć za nas, tri godine unazad organizujemo Plavo-bijelu noć. Želja nam je da se svi druže, da razgovaraju, da se prisjete starih vremena, ali i da se zabave”, kazao je dr. Osmanović.

Svoju podršku ovom kalesijskom klubu pružao je i pruža i dalje načelnik općine Kalesija Sead Džafić, koji je za NEON Televiziju naglasio da će Općina Kalesija i u budućnosti biti uz ovaj klub.

-“Želimo da nam djeca treniraju, da se bave sportom. Ja sam i prije nego sam postao načelnik pomagao ovaj klub i nastavit ću to i u budućnosti”, rekao je Džafić.

U protekle dvije godine priznanja su dobijali igrači, članovi uprave i navijači iz prve dvije generacije FK Jedinstvo, a na današnjoj manifestaciji priznanja su uručena igračima, njihovim „šefovima“ i navijačima iz treće generacije kluba.

Riječ je o generaciji igrača i članovima uprave kluba koji su nastupali ili obnašali značajne funkcije u klubu krajem 70-tih i početkom 80-tih godina prošlog vijeka.

Sve fotografije pogledajte u našoj galeriji na Facebook stranici Kalesija Online ili NEON Televizija.

Također pogledajte

Damir Džafić izabran za predsjednika Nogometnog saveza općine Kalesija

Damir Džafić iz Rainaca Gornjih je na Skupštini Nogometnog saveza općine Kalesija izabran za predsjednika …