Nedjelja , 19. Maja 2024.

Akcija Eko-Zelenih u Seljublju: Zasađene nove sadnice bora, smrče, čempresa…

Povodom predstojećeg Međunarodnog dana planina, te Dana državnosti Bosne i Hercegovine, zahvaljujući EKO-Zelenim i Udruženju građana „Naše Seljublje“ u ovoj mjesnoj zajednici zasađeno je stotinjak sadnica crnog bora, smrče, a zasađeno je i ukrasno drveće oko dječijeg parka u Seljublju.

Bilo je prelijepo vidjet mještane Seljublja kako vrijedno rade kako bi njihovo mjesto bilo još ljepše, ukrašeno zasadima bora, smrče, čempresima…

U akciji su učestvovali i Husejn Mujkanović, koji ima 85 godina, te Rifet Alić, kojem ni njegovih 67 godina nisu bile smetnja da bude među najvrjednijima. Rifet je i član Vijeće MZ Seljublje. Iako već 30 godina žive u Tuzli, ovu akciju nisu proputili supružnici Mehmedalija i Mina Hadžić. Nije im bilo mrsko da dođu u svoje Seljublje i budu dio ove plemenite akcije. Kako nam reče Fadil Smajić, predsjednik UG „Naša Seljublje“, Hadžići se redovno odazivaju na sve akcije, kad god ih pozovu.

Vrijedna je bila i djevojčica Emina Smajic, učenica 4. razred u PŠ Seljublje, koja pripada OŠ „Tojšići“. Rukama, bez ikakvih pomagala zagrtala je sadnice.

– Zahvaljujemo se Eko-Zelenim koji su nam pomogli da uljepšamo naše selo. Ovo je samo jedna od akcija koju organizujemo, a bit će ih još, kazao je Fadil Smajić, predsjednik UG „Naša Seljublje“.

Prije ove akcije U Seljublju je održan okrugli sto na kojem se govorilo o zaštiti okoliša i o planinskom turizmu.

Prof. dr. Muhamed Omerović, presjednik EKO-Zelenih, uručio je zahvalnicu predsjedniku Fadilu Smajiću.

– Drago mi je da smo realizovali ovu akciju. Ovakvih akcija bi bilo i više kada bismo imali podršku od Općine Kalesije. Ipak, bez obzira na sve, mi ćemo nastaviti da radimo, kazao je prof. dr. Muhamed Omerović.

Također pogledajte

Dr. Mirsad Selimović autor knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija

U tuzlanskom hotelu “Salis” održana promocija knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija” autora doc.dr.med.sci Mirsad Selimović, …