Nedjelja , 5. Maja 2024.

Pogledajte: Charlie Chaplin živi u Bihaću! (VIDEO)

bihacki_caplin Naivan, dobronamjeran čovjek, široka osmjeha, otmjena držanja i džentlmenskih manira, u otrcanom odijelu od uskog crnog kaputa, prevelikih hlača i cipela, s polucilindrom na glavi, s potkresanim brkovima i bambusovim štapom u rukama, čovjeka koji uvijek upada u neke nezgodne situacije i uvijek se iz njih izvlači, čudom čuda, nasmijava ljude do suza.

Pogodite o kome se radi! Charlie Chaplin? Tako je! Ali ne onaj Charlie Chaplin koji je razdoblju od 1914. do 1936. godine snimio cijeli niz najsmiješnijih i najpopularnijih filmova svoga vremena, nego bihaćki kralj prerušavanja i komedije Raif Ferhatović.

Raif je u Bihaću poznat kao umjetnik sa hiljadu lica,  po prirodi veseljak, njegove transformacije u lik Charlija Chaplina su nezaboravne, a sa svojim pojavama često uveseljava građane Bihaća. Unatoč brojnim drugim transformacijama, zauvijek će biti poznat po liku Charlija Chaplina, “najvećeg umjetnika koji je ikada živio!”

Pogledajte ovo nevjerovatno utjelovljenje i oživljavanje lika Charlija Chaplina koje je ekipa ABC.TV zajedno sa Raifom uspjela realizirati u ovom kratkom video klipu. Ovakvog performansa se ni Hollywood ne bi postidio, baš naprotiv!

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …