Srijeda , 22. Maja 2024.

Izgradnja SRC “Bosna” Kalesija ulazi u završnu fazu

Izgradnja sportsko rekreativnog centra „Bosna“ Kalesija ulazi u završnu fazu. Za manje od godinu dana urađen je najveći dio posla.  Ovih dana u toku su finalni radovi na postavljanju umjetne trave, uređenje svlačionica, pratećih sadržaja i vanjskog uređenja objekta.

Uskoro će na travnjak SRC „Bosna“ istrčati dječaci, omladinci, aktivni sportisti i rekreativci koji do skora nisu mogli zamisliti da će imati takve uslove za fudbal u Kalesiji.

Uprava FK Bosna Kalesija, na čelu sa predjednikom Zuhdijom Karićem je, uz podršku navijača, prijatelja kluba, privrednih subjekata, općine Kalesija, bivših igrača i Kalesijaca iz dijaspore, za relativno kratko vrijeme, uradila sjajan posao koji će u budućnosti osigurati samoodrživost kluba, ali i obezbijediti uslove za kvalitetan rad omladinskih selekcija, škola fudbala i zainteresiranih rekreativaca.

Izgradnja SRC „Bosna“ je pokazala da građani znaju prepoznati iskrenu i poštenu namjeru grupe ljudi koja želi stvoriti bolje uslove za život mlađih generacija.

Ovakvi projekti vraćaju vjeru i ulijevaju nadu da dobra ideja, za sveopšti interes, može biti realizirana, bez obzira na veliki iznos novca potreban za njenu realizaciju.

Također pogledajte

Damir Džafić izabran za predsjednika Nogometnog saveza općine Kalesija

Damir Džafić iz Rainaca Gornjih je na Skupštini Nogometnog saveza općine Kalesija izabran za predsjednika …