Subota , 18. Maja 2024.

MIZ Kalesija: Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata”

I ovog ramazana biće organizovana ramazanska humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo hiljade vrata”.

Humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” organizuje se dugi niz godina tokom mjeseca ramazana u džematima Muftiluka tuzlanskog. I ove, kao i ranijih godina, akcija će biti realizovana u svim džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” na području Medžlisa IZ Kalesija započela je 6. dana ramazana / 28. mart i trajat će do 13. dana ramazana / 4. april. U navedenom periodu, tokom druge ramazanske sedmice, u džematima biće prikupljane prehrambene namirnice i artikli, kao i novčana sredstva koja će biti utrošena za kupovinu neophodnih artikala za ramazanske pakete.

U drugoj fazi realizacije humanitarne akcije ramazanski paket biće dostavljeni osobama u stanju potrebe u džematima Medžlisa IZ Kalesija. Najveći dio ramazanskih paketa biće distribuiran povratnicima u Podrinju, na području opština Srebrenica, Bratunac, Vlasenica i Zvornik.

Ovim putem pozivamo džematlije da se uključe u ramazansku humanitarnu akciju i obraduju svojim hajrom osobe kojima je pomoć potrebna.

MIZ Kalesija

Također pogledajte

Dr. Mirsad Selimović autor knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija

U tuzlanskom hotelu “Salis” održana promocija knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija” autora doc.dr.med.sci Mirsad Selimović, …