Ponedjeljak , 30. Septembra 2024.

Kalesija: Odigran Prvi Međunarodni Košarkaški Turnir Za Dječake I Djevojčice “Kalesija 2024”

U nedjelju 2.6.2024. godine, odigrana je završnica prvog Međunarodnog košarkaškog turnira za dječake i djevojčice, a koji je organizovan u povodu Dana općine Kalesija. Organizatori turnira bili su KK “Bosna” Kalesija i JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Kalesija, na čelu sa općinskim načelnikom gospodinom Seadom Dzafićem.

Turnir je okupio preko 100 djece, koji su tokom vikenda osim takmičarskog dijela, imali priliku družiti se, bolje upoznati i steći nova prijateljstva.

U nedjelju, igrala se zavrsnica prvog Međunarodnog turnira. U polufinalnim utakmicama sastale su se ekipe KK Bosna Kalesija, OKK “Drina-Princip” Zvornik i OKK “Spars” Sarajevo, KK Basket Zivinice. Finale su izborile ekipe KK “Drina-Princip” Zvornik i KK “Spars” Sarajevo. Veoma neizvjesna atmosfera vladala je salom MSŠ Kalesija, jer obje ekipe su pokazale zavidan takmičarski duh i vještine. Samo tri poena bila su presudna da odrede pobjednika.

Pobjednik prvog Međunarodnog turnira u košarci je ekipa KK Drina Princip Zvornik.
Rezultat: KK Sparta Sarajevo – KK Drina Princip Zvornik60:63.

Proglašeni su najbolji igrači i igračice.

Kategorija djevojčice:

Najboljom igračicom je proglašena Najla Muminović, KK Jelah.

Grupni poredak:

1. KK Jelah Jelah

2. KK Bosna Kalesija

3. ABC Basket Tuzla

Kategorija dječaci:

Najboljim igračem proglašen je Miloš Tijanić, KK Drina Princip

Grupni poredak:

  1. KK Drina Princip Zvornik

2. KK Sprs Sarajevo

3. KK Bosna Kalesija

Učesnicima turnira dodjeljeni su pehari, medalje i diplome, a kako je najavio Ibrahim Aljić, predsjednik KK Bosna Kalesija, koji su domaćini, turnir će sigurno postati tradicionalan, jer cilj manifestacije je promocija košarke, jačanje motivacije djeteta kroz sport, upoznavane i sticanje novog prijateljstva i iskustva, jer sport je važan dio zdravog stila života svakog djeteta.

BKC/ntv.ba

Također pogledajte

BKC Kalesija: Obilježen Evropski dan jezika

U Gradskoj biblioteci, koja radi i djeluje pri JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, 26. septembra …