Subota , 21. Septembra 2024.

Održana 3. Dječija biciklijada: Mališani uživali, roditelji i organizatori zadovoljni realizovanom biciklijadom

U nedjelju 28.08.2024. godine u Raincima je održana 3. Dječija biciklijada, a u organizaciji BK “Kalesija” i BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Cilj dječije biciklijade je animiranje šire populacije i promocija biciklizma kod djece i mladih, kao i pružanje mogućnosti djeci sa područja čitave općine da prisustvuju aktivnostima biciklističkog kluba, zbog čega je ove godine prvi put biciklijada iz centra grada održana u Raincima.

Ruta kojom se kretala biciklijada: Okupljanje na Dječijem igralištu u Raincima Donjim; kretanje prema Zatesu, krug oko sportskog aerodroma u Raincima Gornjim i povrataku do Dječijeg igrališta u Raincima Donjim gdje je kraj rute.

Mališani su uživali u vožnji i druženju, a posebno su bili oduševljeni što je nakon biciklijade uprličena posjeta Aeroklubu Tuzla na Sportskom aerodromu.

Uz mnogo znatiželje i pitanja proveli su ugodno vrijeme na Sportskom aerodromu, te su neki od mališana izrazili želju da u budućnosti žele biti piloti.

Uz brojne sadržaje i uspješnu organizaciju BK Kalesija, svake godine povećava se broj djece koja učestvuju u dječijoj biciklijadi.

Roditelji su istakli da je ovo jedan od načina da djecu uključe u sportske aktivnosti, upoznaju se sa biciklizmom, te im kroz sport približe važnost druženja i zdravog načina života.

Dječija biciklijada održana je u sklopu manifestacije Kalesijsko ljeto.

Također pogledajte

Mevludskim programom u Kalesiji počela kulturno-vjerska manifestacija “Poslanik u mom srcu”

Sa subotnjim akšamom nastupila je 12. noć hidžretskog mjeseca rebiul-evvela, odnosno mjeseca Mevluda. Tim povodom …