Ponedjeljak , 23. Septembra 2024.

Dani povratka: U džematu Caparde u subotu turnir u šahu

U okviru manifestacije “Dani povratka” u divanhani džamije džemata Caparde bit će održan turnir u šahu. Turnir će se održati u subotu 10.augusta sa početkom u 10 sati.

Prijave učesnika na dan turnira, do 10:00 sati.

Podsjećanja radi, Medžlis Islamske zajednice Kalesija i ove godine organizuje kulturno-vjersku manifestaciju “Dani povratka”. Manifestacija Dani povratka je svojevrsni podsjetnik na teške dane borbe i htijenja za povratkom na porušena ognjišta, obnovu uništenih kuća i vjerskih objekata u povratničkim džematima.

Kulturno-vjerska manifestacija “Dani povratka” ove godine počela je 27. jula, kada će s na sportskom poligonu u Mahali gdje je organizovan kulturno-sportski program povodom obilježavanja 28. godišnjice prvog povratka u Bosni i Hercegovini. Centralni događaj manifestacije bio je 28. jula, na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić, u džematu Caparde,gdje je proučena tradicionalna dova.

Manifestacija Dani povratka će se okončati 24. augusta vjerskim programom u džematu Mahala povodom obilježavanja 21. godišnjice otvaranja džamije.

Također pogledajte

Mevludskim programom u Kalesiji počela kulturno-vjerska manifestacija “Poslanik u mom srcu”

Sa subotnjim akšamom nastupila je 12. noć hidžretskog mjeseca rebiul-evvela, odnosno mjeseca Mevluda. Tim povodom …