Nedjelja , 22. Septembra 2024.

Dani povratka: Mevludski program u džematu Mahala

Mevludski program povodom obilježavanja 21. godišnjice otvaranja džamije u džematu Mahala će se održati u subotu, 24. augusta 2024. godine, između akšama i jacije.

Ovogodišnja manifestacija “Dani povratka” započela je posljednjeg vikenda u mjesecu julu, a tokom manifestacije organizovani su kulturno-vjerski i sportsko-zabavni programi u povratničklim džematima na području opština Osmaci i Šekovići, s ciljem sjećanja na dane borbe u miru za opstanak na svojim ognjištima.

Kulturno-vjerska manifestacija “Dani povratka” završava se ovog vikenda kada će u džematu Mahala biti izvedan mevludski program povodom obilježavanja 21. godišnjice otvaranja džamije u džematu Mahala. Mevludski program će se održati u subotu, 24. augusta 2024. godine, između akšama i jacije.

Prije 21 godinu, 24. augusta 2003. godine u Mahali je organizovana svečanost povodom otvaranja novosagrađene džamije na temeljima porušenog mekteba, a prije 28 godina, 24. augusta 1996. godine, u Mahali se desio prvi ogranizovani povratak u Bosni i Hercegovini.

 

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija poziva sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju završnu svečanost povodom obilježavanja Dana povratka.

 

Također pogledajte

Mevludskim programom u Kalesiji počela kulturno-vjerska manifestacija “Poslanik u mom srcu”

Sa subotnjim akšamom nastupila je 12. noć hidžretskog mjeseca rebiul-evvela, odnosno mjeseca Mevluda. Tim povodom …