Četvrtak , 19. Septembra 2024.

SDA i SD BiH Kalesija potpisali sporazum o podršci Nerminu Mujkanoviću za načelnika

Stranka demokratske akcije Kalesija i SDBiH Kalesija potpisali su danas sporazum o zajedničkom političkom djelovanju na području općine Kalesija.

Ovim sporazumom, dvije političke organizacije obavezale su se na saradnju s ciljem očuvanja političke stabilnosti, unapređenja ekonomsko-socijalnog položaja stanovništva, te promocije i podrške kandidatu za načelnika općine Kalesija, Nerminu Mujkanoviću.

Predsjednik SD BiH Kalesija, Mirza Hadžić, dodao je: “Udruženi, imamo veće šanse da ostvarimo naše zajedničke ciljeve i poboljšamo kvalitet života u Kalesiji. Naš zajednički kandidat za načelnika, Nermin Mujkanović, dobit će punu podršku naših stranka i kompletne liste SD Kalesija”

“Ovaj sporazum predstavlja važan korak ka jačanju saradnje i zajedničkog djelovanja u interesu svih građana Kalesije. Zajedno ćemo se boriti za političku stabilnost i ekonomski napredak naše općine,” istakao je Hasan Ramić, predsjednik SDA Kalesija.

Obje stranke su istaknule da će formirati zajednički politički tim za koordinaciju aktivnosti u okviru sporazuma, a posebno za podršku Nerminu Mujkanoviću na predstojećim Lokalnim izborima.

Također pogledajte

Lejla Sinanović, iz Miljanovaca, nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …