Ponedjeljak , 23. Septembra 2024.

Asim Paščanović Pars pronađen mrtav u porodičnoj kući kod Kalesije

  • Legendarni košarkaš Asim Paščanović (48) je pronađen mrtav u porodičnoj kući u Tojšićima, općina Kalesija, potvrđeno je za Klix.ba. Kako saznajemo, on je počinio suicid vješanjem.

Proslavljeni košarkaš Asim Paščanović pronađen je u beživotnom stanju u porodičnoj kući koja se nalazi u naselju Tojšići nadomak Kalesije.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Paščanović je počinio suicid vješanjem.

Motivi toga čina će biti utvrđeni naknadno.
Paščanović je rođen 1. aprila 1976. godine u Kalesiji, a košarkašku karijeru je počeo 1992. godine u tuzlanskoj Slobodi. No, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu je otišao u Tursku gdje je promijenio prezime u Pars i postao prava košarkaška legenda.

Godinama je važio za jednog od najboljih skakača u Evropi, a zbog svojih sjajnih partija je dobio i poziv u reprezentaciju Turske sa kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine.
Igrao je, između ostalih, za turske velikane Galatasaray, Efes Pilsen i Fenerbahče, a karijeru je završio 2013. godine u Erdemirsporu.

(NKP.ba)

Također pogledajte

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim naseljima

Povodom održavanja 4.Kalesijske biciklijade u organizaciji Biciklističkog kluba „Kalesija“ u nedjelju 22.septembra od 09:30 do …