Subota , 28. Septembra 2024.

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate na Sportskim igrama u Sarajevu

14. međunarodno sportsko takmičenje „SPORTSKE IGRE OAZE“, koje organizuje Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ održane su u Sarajevu.

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičili su se u sedam sportova, i to: nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Takmičenje se održava na tri sarajevske lokacije: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, Olimpisjki bazen Otoka i Centar Skenderija – Dvorana D2.

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Učešće na pomenutom takmičenju i ove godine uzeli su štićenici Centra “Osmijeh nade” Kalesija. Ponovo su se okitili medaljama.

Ponosni smo na naše takmičare: Muharema, Ajlu, Editu, Lejlu, Fuada, Jasmina. Ponosni na osvojene medalje, 4 zlatne i 2 bronzane. Od srca se zahvaljujemo našim dugogodišnjim prijateljima iz Njemačke Bosnien-Hilfe-Büderich e.V. što su nam omogucili odlazak i učešće na SIO 2024 u Sarajevu” piše na stranici Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija.

Sportske igre Oaze 2024. podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH- Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju. Igre se održavaju od 26. do 29.9 2024. godine.

Također pogledajte

Magistar Nedim Selimović: U Kalesiji nema kvalitetnijeg nosioca liste, imamo plan kako napraviti prave promjene!

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Kalesiji na predstojećim lokalnim izborima ponudila je najmlađeg nosioca …