Ponedjeljak , 29. Aprila 2024.

Buran vikend na području PS Kalesija

U  protekla tri dana na području PS Kalesija dogodila su se četiri krivična djela i to dana 13.12.2013. godKrađaine u Kalesiji Centru krivično djelo oštećenja tuđe stvari i 14.12.2013. godine u Kalesiji Centru krađa, u Gojčinu teška krađa i u Miljanovcima krivično djelo nasilja u porodici.

IMG_9737

Javni red i mir je narušen u tri slučaja i to dana 13.12.2013. godine u Gornjim Raincima ponašanjem na naročito drzak način u alkoholisanom stanju kojom prilikom je jednom licu oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije gdje je zadržan do istrežnjenja uz saglasnost Općinskog sudije za prekršaje i u Miljanovcima ponašanjem na naročito drzak način. Dana 15.12.2013. godine takođe ponašanjem na naročito drzak način u alkoholisanom stanju kojom prilikom je jednom licu oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije gdje je zadržan do istrežnjenja uz saglasnost Općinskog sudije za prekršaje. Službenici policije su u oba slučaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, uspostavili narušeni javni red i mir te protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predvidjene mjere i radnje.

U protekla tri dana na području PS Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Kalesiji Centru u kojoj su učestvovali nn vozač i vozilo i dva pješaka kojom prilikom su pješaci zadobili lahke tjelesne ozljede. Rad na rasvjetljavanju navedene nezgode je u toku.

Pored redovnih poslova i zadataka službenici policije PS Kalesija su radili po osam prijava ostalih događaja te su pružili dvije asistencije.

Također pogledajte

BKC: Odigran turnir u šahu, najbolji OŠ “Kalesija” i Amer Subašić

U organizaciji JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Sportskog saveza općine Kalesija danas je održan …