Nedjelja , 20. Oktobra 2024.

U BKC-u otvorena izložba slika nastalih tokom Škole slikanja: Certifikati za 25 polaznika

U petak, 11. oktobra 2024. gopdine, u Galeriji JU BKC “Alija Izetbegović” je otvorena izložba slika polaznika Škole slikanja. Certifikate je dobilo 25 polaznika, od čega 24 djevojčice i jedan dječak. Voditelj škole slikanja Adil Mešanović je kazao da je na početku bilo više i dječaka ali je Anid bio uporan i jedini ostao do kraja.

“Ovo je četvrta generacija koja završava Školu slikanja. Krenuli smo u jednom teškom vremenu, kada je bila pandemija korona virusa i tada smo imali najviše polaznika. Kroz školu slikanja smo radili sve tehnike koje trebaju da se radi počevši od crtanja olovkom.” kazao je Adil Mešanović.

Kroz školu slikanja prošlo je 120 polaznika.

“Od 2011. godine mi organizujemo Likovnu koloniju i ovo treba da bude baza koja treba da proizvode buduće slikare, ali još jednom naglašavam ova ustanova treba da bude mjesto gdje možete doći da se kreativno izražavate, da potražite svoj talenat, ali i da mi ispunimo svoju svrhu a to je da ostavljamo tragove. S našim Adilom smo uspjeli pokrenuti ovu priču. Drago nam je da smo pružili priliku djeci i mladima. Neki su po nekoliko puta bili dio Škole slikanja što je potvrda da se radi o kvalitetnom projektu,” kazao je Alija Džafić koji je bio uključen u početke “Škole slikanja sa izložbom” te je izložbu proglasio otvorenom.

Izložba će u Galeiji JU BKC “Alija Izetbegović” biti otvorena sedam dana.

Također pogledajte

Na likovnoj koloniji “KLIK 2024” cilj predstaviti potencijale i ljepote naše lokalne zajednice

Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija obavještava javnost da će se Kalesijska likovna kolonija – …