Subota , 19. Oktobra 2024.

Druga federalna liga: Sloga upisala prvu pobjedu

Fudbaleri tojšićke Sloge upisali su prvu pobjedu u tekućoj sezoni Druge lige FBiH – sjever. Izabranici trenera Borisa Cvjetinovića su na domaćem terenu savladala Mladost iz Domaljevca sa 2:0 (0:0) u okviru 9. prvenstvenog kola.

Od samog starta igrači Sloge su imali loptu u svojim nogama dok su se gosti opredijelili na odbranu svog gola i brze kontranapade.  Prvu priliku vidjeli smo u 14. minut kada Čivić dolazi do lopte prije gostujućeg golmana ali šutira pored gola. Isti igrač je u 28. minuti kreirao najbolju priliku za domaće u prvom poluvremenu. Uspio je mladi napadač da zaobiđe gostujućeg golmana, no umjesto da sam šutira dodao je do Mujkića čiji udarac blokira gostujuća odbrana.

U 37. minuti gosti su imali dvije velike prilike, ali je Slogu u oba navrata odličnim intervencijama spasio golman Kostjerevac. U sljedećem napadu vidjeli smo novu priliku za Slogu ali je udarac Mašića otišao pored gola.  Mešić je u 42. minuti pokušao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali su gosti izblokirali njegov pokušaj. Minutu kasnije nova prilika za Slogu. Nakon greške golmana gostiju Čivić oduzima loptu i upućuje udarac koji odlazi pored gola.

Nastavak susreta donio je pogotke u mreži gostiju.

Igrala se 50. minuta kada Čivić na asistenciju Krajinovića postiže vodeći pogodak za Slogu. Nakon primljenog pogotka gosti su krenuli otvorenije prema golu Sloge što je otvorilo mnogo više prostora za napadače Sloge da kroz kontre postignu još koji pogodak. U 62. minuti gosti su imali veliku priliku za izjednačenje kada jedan njihov igrač neometan šutira glavom sa linije peterca, ali lopta odlazi pored gola. U nastavku je golman gostiju zaustavio pokušaje Lačića i Mašića dok su gosti imali jedan pokušaj sa distance koji je otišao pored gola.

Konačnih 2:0 postavio je Malkić u 77. minuti kada je sjajnim lob udarcem savladao gostujućeg golmana. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Sloga tako zabilježila prvu pobjedu ove sezone. Tojšićani sada imaju 4 boda na svom kontu. Ujedno Sloga je ovom pobjedom posljednje mjesto na tabeli prepustila svom današnjem rivalu.

Svoj meč 9. kola u subotu je igrala i kalesijska Bosna koja je u Matićima poražena od domaćeg  Napretka sa 5:1 (3:1).

NMladost iz Kikača bila je slobodna u ovom kolu.

Također pogledajte

Na likovnoj koloniji “KLIK 2024” cilj predstaviti potencijale i ljepote naše lokalne zajednice

Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija obavještava javnost da će se Kalesijska likovna kolonija – …