Ponedjeljak , 6. Maja 2024.

BH Fanaticosi pomogli Gorana Ikića-Ćiru, akcije i u dijaspori

Najveća navijačka skupina naše reprezentacije BH Fanaticosi prikupili su određena novčana sredstva za pomoć nekadašnjem borcu Armije BiH Goranu Ikiću-Ćiri koji jedva pa preživljava.

Novac za Ćiru danas je uplatio i Safet Suljkanović, a prilikom preuzimanja novca Ćiro nije mogao sakriti suze.


BH Fanaticosi pomogli Gorana Ikića-Ćiru, akcije i u dijaspori

“Hvala svima. Čovjek je bogat onoliko koliko ima prijatelja. Ja ih imam mnogo, valjda sam ih zaslužio”, kazao je za Kalesija online Ikić, kojeg smo danas obišli u njegovom domu. Priča o Ćiri izazvala je veliku pažnju i van granica BiH, a u akciju kako su je nazvali “spašavanje borca Ćire” uključio se veliki broj naših građana koji žive i rade u zemljama EU.

Tako je akciju za Ćiru u Švicarskoj pokrenuo Jusuf Bećirović koji se u više navrata dokazao kao pravi patriota i humanista.

“Ovo je samo mali vid pomoći čovjeku koji je sa puškom pisao ime slobode koju danas mnogi uživaju u BiH”, ističe Bećirović. A akcija iz Švicarske se proširila i na druge države, tako je za Austriju zadužen Nevres Hasananović 00436508304138 i Besim Suljkanović 00436644523700, za Luksemburg zadužen je Safet Suljkanović 00352621234985, za Švedsku Samir Šehić i Mustafa Bećirović. U Americi novac za Ćiru prikuplja Esad Šehić, dok će Juki u Švicarskoj pomagati i Ibrahim Ramić kojeg možete dobiti na broj telefona OO41796422809.

U akciju se uključio i pjevač Maid Halilović, koji je sa svojim kolegama dogovorio humanitarni koncert za pomoć Goranu Ikiću -Ćiri. Koncert će se održati 23. januara (četvrtak) u dvorani MSŠ u Kalesiji, sa početkom u 18 sati.

Pored Maida Halilovića na koncertu će još nastupiti:

Sanja Maletić, Nihad Kantić Šike, Ajsela, Asim Bajrić, Marizela, Elvir Mujanović, izvorne grupe Mirsada i Jarani,Senada i Halil, grupa Alhambra band i gosti iznenađenja.  Cijena ulaznice je 5 KM, a kompletan prihod bit će uručen Goranu Ikiću Ćiri.

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …