Nedjelja , 5. Maja 2024.

Katedra tefsira hafiza Sabahudina ef. Skejića

I ove godine MIZ Kalesija nastavlja s organizacijom TRIBINA na kojima će se u ulozi predavača naći poznati alimi našeg, a  i drugih muftijstava.

Prošle godine nekoliko predavanja iz Hadisa je održao hafiz Sabahudin ef. Skejić. U ovoj godini hafiz Skejić će održati nekoliko predavanja iz Tefsira – tumačenja Kur-ana. Ciklus predavanja iz Tefsira će biti o značenju, porukama, smislu…kur-anskih ajeta koje svakodnevno učimo, odnosno tumačenje posljednjih kur-anskih sura koje se redoslijedom nalaze na kraju Kur-ana.

Serijal predavanja iz Tefsira o navedenim kur-anskim surama ima za cilj da o poznatim kur-anskim poglavljima ponudi više informacija: povodima objave, zbog čega su objavljene sure (sure En-Nas i El-Felek govore o pokušaju podmetanja sihira Poslaniku, sura El-Fil govori o pokušaju rušenja Kabe, sura El-Kafirun o nevjernicima), vrijednostima sura (sura El-Ihlas, prema hadisu, ima vrijednost jedne trećine Kur-ana)…

O svemu spomenutom će govoriti hafiz Skejić na predavanjima o kojima će zainteresovani biti blagovremeno obavješteni.

Prvo predavanje iz serijala predavanja o Tefsiru održat će se u srijedu, 22.januara 2014. godine, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija Vas poziva na TRIBINU koja će se održati u srijedu, 22. januara 2014. godine, u prostorijama MIZ Kalesija (Divanhana), sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza. Predavač je uvaženi vaiz hfz. Sabahudin ef. Skejić, koji je prošle godine održao serijal predavanja iz Hadisa.

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …