Utorak , 30. Aprila 2024.

Počele pripreme: Kalesijske odbojkašice razočarane odnosom prema njima

Povodom juniorskog takmičenja koje će se održati 24. januara 2015. godine u Gradačcu, odbojkašice ŽOK “Bosna” Kalesija danas su se sastale u sali MSŠ Kalesija kako bi počele pripreme, kako za takmičenje, tako i za predstojeću polusezonu u Premijer ligi BiH.

Odbojkašice

Nezadovoljni komentari samo su jedna od stvari koja nagovještava loše stanje u ovom klubu zbog čega odbojkašice ne znaju ni da li da nastupaju ove polusezone.

DSCN0931Dženana Muminović koja je za ovaj klub počela nastupati u prvoj polusezoni kaže da je razočarana odnosom prema ovom klubu, te na kraju prema odbojkašicama. Ona također govori kako nije očekivala ovakav ishod ove sezone, te se nada kako neće morati podvući crtu kada je u pitanju nastupanje u drugoj polusezoni.

-“Stvarno sam razočarana, mi plate nismo dobile tri mjeseca, niko ne vodi brigu o nama i ne želi da vodi”, rekla je Dženana za NTV.

Ni ljubav prema sportu ih ne tješi, a u šali Dženana govori da ne vide ni svjetlo na kraju tunela, što je posebno zabrinjava.

-“Došla sam ovdje kako bih igrala za ovaj klub i to srcem. Da je novac toliki problem ne bih ja igrala, ali problem je odnos prema nama. Mi nastupamo ispred ove općine, a one za koje nastupamo ne želi ni čuti za nas”, naglašava Muminović.

DSCN0927

Problem u ovom klubu jeste i loš odnos između uprave, trenera i odbojkašica.

-“Mi uprave nemamo, imamo predsjednika a gdje je on? Nije došao nikako od početka sezone, mi za njega ne postojimo”, govori Dženana.

DSCN0929

Na treningu možemo vidjeti i Enveru Herić koja je u prošloj polusezoni napustila ovaj klub, zbog kako ona kaže, nesuglasica između nje i trenera.

-“Vratila sam se jer mi je odbojka nedostajala a i zbog toga što smo trener i ja riješili nesuglasice”, otkriva Herić.

Odbojkašice Zerina Suljić i Edina Hodžić neće više nastupati za ovaj klub, a svakako možemo primjetiti i na ovom treningu da odbojkašice koje trebaju “nositi” ostatak sezone, nisu tu.

Također pogledajte

“Mladost” i “Sloga” u ovom kolu bez bodova

Današnjim utakmicama kompletirano je 23. kolo Drugelige FBiH grupa Sjever. “Mladost” poražena od prvoplasirane ekipe …