Ponedjeljak , 6. Maja 2024.

Udruženje privrednika i intelektualaca Kalesije osuđuje Odluku o povećanju plaća uposlenim u Općini

Udruženje privrednika i intelektualaca
Općine Kalesija

Saopštenje za javnost

Za dan  31. 03. 2016. godine zakazana je sjednica Općinskog vijeća Kalesija, a jedna od tačaka dnevnog reda je i Odluka kojom je predviđeno povećanje plata funkcionerima i uposlenicima zaposlenim u organima lokalne uprave. Razmatrajući navedenu Odluku Predsjedništvo udruženja privrednika i intelektualaca općine Kalesija donosi sljedeći

privrednici_1

Zaključak

  • 1.Predsjedništvo udruženja smatra da je u teškim vremenima i opštoj besparici, bilo kakvo povećanje plata funkcionerima i uposlenicima u općinskoj upravi, krajnje neprimjerno, neozbiljno i neodgovorno prema građanima općine Kalesija i dodatno opterećenje privrednicima. Pozivamo vijećnike da krajnje odgovorno pristupe razmatranju ovog pitanja i da ne dozvole povećanje plata neefikasnoj administraciji posebno u ovoj teškoj socioekonomskoj situaciji. Osim toga, predsjedništvo udruženja smatra da je uvođenje ”bijelog hljeba” funkcionerima nakon isteka mandata nedopustivo i preporučuje vijećnicima da ne donesu takvu odluku.

 

  • 2.Udruženje privrednika i intelektualaca općine Kalesija ostaje jedinstveno u svom radu i realizaciji svih Odluka skupštine udruženja i čvrsto ostaje na opredjeljenju da budući načelnik općine bude iz reda istaknutih privrednika.

 

  • 3. Predsjedništvo ostaje jedinstveno i ne dozvoljava uplitanje bilo koje političke stranke u rad udruženja. Predsjednik udruženja ima punu podršku organa i članova udruženja i za svoj rad isključivo odgovara organima udruženja a ne bilo kojoj političkoj partiji.

 

Kalesija, 28. 03. 2016.

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …