Utorak , 30. Aprila 2024.

U četvrtak vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija održati će se u četvrtak (7. aprila. 2016.) sa početkom u 10:00 sati.

Nakon 34. sjednice Općinskog vijeća Kalesija na kojoj je formirana nova većina, ove sedmice bi kako saznajemo moglo bi doći do poništavanja Odluka koje su donesene na sjednici koja se održala prošle sedmice.

vijece

Povodom vanredne sjednice koja će se održati u četvrtak kontaktirali smo novoizabranog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, Muhameda Alića, koji je rekao kako će se na dnevnom redu naći samo jedna tačka koja se odnosi na preispitivanje prošlosedmičnih Odluka.

-“Na dnevnom redu imamo samo jednu tačku. Načelnik je našao član prema kome ima pravo da preispitati Odluke koje su donesene na prošloj sjednici, to je jedino o čemu će biti govora”, kazao je Alić za NTV.

Općinski načelnik je dana 01.04.2016. godine podnio Zahtjev za preispitivanje Odluka Općinskog vijeća Kalesija donesenih na sjednici održanoj 31.03.2016. godine jer smatra da iste nisu donesene u skladu sa Ustavom, Zakonom, Statutom općine Kalesija, kršeći na grub način Poslovnik o radu Općinskog vijeća Kalesija.

-“Na sjednici je samo jedna Odluka o potvrđivanju Odluka i drugih akata OV Kalesija donesenim na sjednici održanoj 31.03.2016. godine. Sjednica je zakazana poslije mog zahtjeva i zakonski imam pravo na to”, kazao je Mešić za NTV.

Podsjećamo, na prošloj sjednici je izabran novi predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, Muhamed Alić, koji će ovu funkciju obnašati kao volonter.

Također, nije usvojen Izvještaj o radu načelnika za 2015. godinu, Izvještaj o izvršenju budžeta u 2015. godini, Izvještaj o radu JU Centar za socijalni rad Kalesija, te Izvještaj o radu JZU Dom zdravlja Kalesija.

Također pogledajte

“Mladost” i “Sloga” u ovom kolu bez bodova

Današnjim utakmicama kompletirano je 23. kolo Drugelige FBiH grupa Sjever. “Mladost” poražena od prvoplasirane ekipe …