Nedjelja , 5. Maja 2024.

Debi na Koševu: Novinar Fahrudin Sinanović delegat je na Premijer ligi BiH

Među delegatima BH TELECOM Premijer lige BiH od ove sezone je i novinar Fahrudin Sinanović. Svoj premijerligaški debi u ulozi delegata imat će u utamici 4. kola na Koševu gdje se sastaju Sarajevo – Krupa.

Dužnost delegata Fahrudin Sinanović obavlja već 12. godina i do sada je bio delegat na više od sto utakmica. Zadnjih pet godina bio je delegat na utakmicama Prve lige F BiH.

sinanović-850x491

Po zanimanju Sinanović je profesor bosanskog jezika i književnosti. Direktor je JU Gradska biblioteka Kalesija. Dopisnik je Dnevnog avaz od pokretanja ove novine. Pisao je i za “Sport”, “Preporod” i mnoge druge listove. Urednik je portala bhplus.ba i bhknjiga.com. Bavi se i književnošću; objavio je dvije knjige: zbirku priča „Kuća na dva sprata plus potkrovlje“ i ratna pisma „Merhaba, amidža“.

“U nogometu sam bio u svim ulogama, od navijača, igrača, člana uprave kluba, člana skuptšine kluba, predsjednik kluba, a vrlo kratko vrijeme bio sam i sudac. Ispit za nogometnog suca položio sam prije rata u Rijeci, Hrvatska, pred Josipom Pinom Glažarom i Damirom Mativinovićem, poznatim sucima koji su sudili prvoligaške utakmice bivše Jugoslavije. Zbog rata moja sudačka karijera trajala je vrlo kratko; odsudio sam tek dvije utakmice”, rekao je Fahrudin Sinanović za Sportske.ba.

Fahrudin Sinanović je iz Miljanovaca kod Kalesije. Prije njega dužnost delegata e elitnom rangu takmičenja obavljao je i Hasan Džafić, koji više nije među živima, a premijerligaške utakmice sudili su i Zijad Džafić i Jasmin Smajić. Kalesijac Admir Avdić sudac je na Prvoj ligi FBiH.

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …