Utorak , 30. Aprila 2024.

Upriličena manifestacija “U okrilju Kur'ana”

U organizaciji Medžlisa IZ Kalesija i Asocijacije žena MIZ Kalesija u nedjelju, 09. 10. 2016. godine upriličena je manifestacija „U okrilju Kur'ana“. U programu su učestvovale: hafiza Medina Hamzabegović, hafiza Amena Omerović, hafiza Zubejda Gobeljić, Revda Hodžić i najmlađa učesnica devetogodišnja Nahla Mujanović.

amiz-kalesija-4

Gost predavač profesorica Hasiba Saračević, istakla je važnost ženskog aktivizma danas kao i važnost naše uloge u spašavanju mlađih generacija. U svom poučnom predavanju istakla je da smo svi odgovorni za svoju porodicu, kako stoji u hadisu koji prenosi Buharija i Muslim: A Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: “Svi ste vi pastiri i svi ćete odgovarati za svoje stado. Vladar je pastir. Čovjek je pastir u svojoj porodici, dok je žena pastirica u kući svoga muža i njihove djece. Svi ste vi, dakle, pastiri i svi ste odgovorni za svoje stado!”
”Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: tražite da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćate, i u Allaha vjerujete….”( Ali Imran 110. )
Da bi na dobro pozivali a od lošeg odvraćali, moramo prvo sebe dobrim učiniti, loše od sebe odbaciti. Mnogi od ummeta i svoje zajednice mnogo očekuju, a zauzvrat ne nude ništa sa svoje strane.

U sklopu programa podijeljene su i prigodne nagrade za deset vrijednih i aktivnih članica našeg društva koje su u proteklom periodu uz Allahovu pomoć uspješno naučile Kur'ansko pismo i počele da uče u Kur'anu časnom.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličale i gošće Asocijacija žena iz ostalih Medžlisa Muftijstva tuzlanskog.

Nakon programa upriličeno je druženje za sve gošće i članice Asocijacije u Divanhani Medžlisa.

Asocijacija žena MIZ Kalesija

 

Također pogledajte

“Mladost” i “Sloga” u ovom kolu bez bodova

Današnjim utakmicama kompletirano je 23. kolo Drugelige FBiH grupa Sjever. “Mladost” poražena od prvoplasirane ekipe …