Utorak , 30. Aprila 2024.

Načelnik Sead Džafić obišao Tešanj, razgovaralo se o saradnji i razvoju Kalesije

U toku predizborne kampanje Sead Džafić je obećao građanima Kalesije da će kada pobjedi u našoj općini uspješne projekte prepisati od drugih općina kako bi i građanima Kalesije bilo bolje.

Naime, i prije preuzimanja certifikata kada će i zvanično zasjesti u fotelju načelnika, Sead Džafić je sa saradnicima obišao Tešanj, gdje se sastao sa načelnikom Suadom Huskićem sa kojim je razgovarao o saradnji ove dvije općine, ali i o organizaciji same općinske Uprave.

sead_tesanj

Načelnik Tešnja je Džafića primio u svome kabinetu gdje mu je predstavio iskustva kada je u pitanju uspješno vođenje jedne općine, ali ga je također upoznao i sa uvođenjem ISO standarda te pravljenjem budžeta koji će biti razvojni i koji će pomoći zapošljavanja.

Načelnik Sead Džafić je za NEON Televiziju kazao da će i u narednom periodu održavati sastanke sa načelnicima uspješnih općina kako bi “prepisao” određene projekte koji će dovesti do otvaranja industrijskih zona, zapošljavanja ali i razvoja same općine. Zajedno sa načelnikom Džafićem, u Tešnju su bili i vijećnici Nezavisne liste Fadil Alić, Mensur Hukić i Fikret Suljkanović. Sastanku u Tešnju prisustvovao je i zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

Također pogledajte

“Mladost” i “Sloga” u ovom kolu bez bodova

Današnjim utakmicama kompletirano je 23. kolo Drugelige FBiH grupa Sjever. “Mladost” poražena od prvoplasirane ekipe …