Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Predstavnici RO BPS-a posjetili Kalesiju, novi predsjednik Jasmin Osmančević “zadužio” pečat

Predstavnici RO BPS-a posjetili Kalesiju, novi predsjednik Jasmin Osmančević “zadužio” pečat

“U prostorijama OO BPS Kalesija održan je sastanak  novog rukovodstva OO BPS Kalesija i predstavnika Regionalnog odbora BPS-a i Kantonalne vlasti.

Dr.Jasminu Osmančeviću je predat pečat Stranke uz punu podršku za dalji rad i aktivnosti Stranke.

Na sastanku su prisustvovali vijećnici BPS-a u OV Kalesija, povjerenici Mjesnih ogranaka, novoizabrani Predsjednik Regionalnog odbora BPS-a Sjeveroistočna Bosna dipl.pravnik Mirzad Bećirović, zatim generalni sekretar i kantonalni zastupnik u skupštini Tuzlanskog kantona Mirza Sakić, Agan Delibajrić Direktor JU direkcije regionalnih cesta TK-a, i Predsjednik OO BPS-a Kladanj gospodin Zijad Hodžić.

Zapisnik sastanka je vodio aktuelni vijećnik u OV Kalesija Rašid Vildić.

Predsjednik OO BPS Kalesija dr.Jasmin Osmančević je povjerenike Mjesnih ogranaka upoznao o Odlukama Vrha Stranke BPS-a generala Sefera Halilovića i daljim aktivnostima.

Dr. Jasmin Osmančević je u svom obraćanju pozvao na timski rad i zajedništvo bez podjela i  novih sukoba.

Razgovalo se i o mogućim novim projektima za Općinu Kalesija, o aktuelnoj političkoj situaciji u Kalesiji i djelovanju vijećnika u Općinskom Vijeću. Također se razgovaralo o pročišćavanju redova stranke BPS-a i obračun sa svima koji ne poštuju Statut BPS-a, Programske ciljeve i zadatke koji vode ka jedinstvu i pobjedi.

U svom obraćanju Direktor JU direkcije reginalne ceste TK-a Agan Delibajrić, je istakao da BPS nije ništa izgubio odlaskom nekih ljudi, naprotiv očistio je svoje redove od onih koji su mislili samo na sebe i svoje lične interese. Ti ljudi su zaboravili da su pod zastavom BPS-a sve dobili tokom 10 i više godina, i da je njihov imovinski karton daleko veći nego što je bio kad su došli u BPS.

Predsjednik Regionalnog odbora Mirzad Bećirović izrazio je svoju zahvalnost na izuzetnom dočeku, organizaciji i gostoprimstvu. Rekao je da je zahvalan Vijećnicima što su ostali ustrajni u svojim stavovima a protiv onih koji ne žele da sarađuju i koji su pokušali da uruše postojeće temelje i sistem Stranke, biće poduzete mjere.

Također je rekao da  je BPS Sefer Halilović ozbiljna i državotvorna stranka, koja će nastaviti raditi svoj posao časno i sa velikom ozbiljnošću i pristupom svakom društvenom problemu.

O daljim aktivnostima, pristupu novih članova, realizaciji projekata, pokretanju inicijativa a sve u korist građana Kalesije, blagovremeno ćemo iznositi u javnost.

Svim građanima Kalesije i svim patriotama želimo dobro zdravlje, sreću i uspjeh sa porukom: „Doći će sve u pravi čas onome ko zna da čeka, samo budite dobri ljudi“.

INICIJATIVNI ODBOR

OO BPS KALESIJA

About redakcija novina

Scroll To Top