Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Klub za Bolju Kalesiju: Nadamo se da će započeti projekti biti urađeni kako ste i obećali

Klub za Bolju Kalesiju: Nadamo se da će započeti projekti biti urađeni kako ste i obećali

Nakon što se prije nekoliko dana Saopćenjem za javnost oglasila kalesijska SDA ističući da su pojedine stranke već započele predizbornu kampanju prvenstveno misleći na vijećnike koji su bili unutar SDA a sada djeluju kao Klub za Bolju Kalesiju,danas su se oglasili i “prozvani” vijećnici.

sda

Prozivanje i napad na grupu vijećnika „Za bolju Kalesiju“ možemo shvatiti na više načina:

– kao znak straha i slabosti od novih političkih opcija i suočavanja sa sudom građana za dosadašnji rad,
– kao potrebu da se za svoje neuspjehe optuže drugi,
– kao način da se pažnja javnosti skrene od za život bitnih stvari.

Nadamo se da će vizije koje pojedine političke opcije imaju već jednom prijeći i u realizaciju jer kako navode imaju kapacitet za takvo nešto. Priče i zamajavanja je građanima dosta jer „djela govore više od riječi“.

Nadamo se da će „naslijeđeni problemi“ u vidu započetih projekata biti dovedeni do kraja te da će projekat kanalizacije od Kalesije Gornje do Miljanovaca, vodovodi u Vukovijama biti urađeni te da će se sportska dvorana biti otvorena.

Molimo Vas da svoje lične interese više ne pripisujete nama i sve to pod plastom opšteg i političkog cilja nastavljajući i dalje zloupotrebljavati svoje pozicije i članstvo te se nadamo da „zaokret u radu koji je evidentan“ će već jednom da vide i građani koji su Vam dali svoje glasove i povjerenje.

Naravno, nadamo se da ce pripadnici armije koji su branili i odbranili Općinu naći radno mjesto u javnim ustanovama ili bar u nekom od upravnih odbora javnih ustanova u kojima se plaća angažman.

Posebno nam je drago sto su obećanja političke stranake koja ima kapacitet ispunjena i u pogledu zapošljavanja posebno mladih te „ravnopravne suradnje sa svim“ privrednicima općine.

Po Vama „stanje je super“ i stvarno ne vidimo potrebu da nas prozivate, nije valjda da ste sve završili pa nemate drugog posla??

Grupa vijećnika „Za bolju Kalesiju“ će ubuduće kao i do sada podržati projekte i sve druge odluke u interesu svih građana općine Kalesija ali ih i inicirati.

Građani kao i boračke organizacije prate rad svakog od nas, ako ne reaguju ne znači da ne znaju šta i kako ko od nas radi te njima dajemo sud na predstojećim lokalnim izborima.

Grupa vijećnika „Za bolju Kalesiju“

 

About redakcija novina

Scroll To Top