Četvrtak , 2. Maja 2024.

Šefik Imamović istakao kanidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Kalesija

Nedavno je, umjesto Muhameda Avdić, za predsjednika Sportskog saveza općine Kalesija izabran Besim  Mešić iz Gornjih Rainaca. Nakon izbora u Sportskom savezu Kalesija, uskoro slijedi i izborna skupstina i Fudbalskog saveza Kalesija jer je izborna godina i u NS/FS BiH. Muhamed Avdić, dogogodišnji predsjednik FS Kalesije, neće se ponovo kandidovati za ovu funkciju.
Kao njegov nasljednik spominje se vijećnik Damir Džafić iz Gornjih Rainaca. Kandidaturu za mjesto predsjednika Fudbalskog saveza istakao je i Šefik Imamović, iz Donjih Vukovija, bivši golman Mladosti, Bosne i Sloge, koji trenutno radi kao jedan od trenera u FK Sloboda iz Tuzle.
– Odlučio sam da se kandidujem za predsjednika Fudbalskog saveza općine Kalesija. Mislim da sa referencama koje posjedujem, sa bogatom sportskom, igračkom i trenerskom karijerom, te sa visokom stručnom spremom (Fakultet za tjelesni odgoj) mogu uspješno obavljati tu dužnost. Trenutno sam kao trener angažovan u premijerligašu FK “Sloboda” Tuzla. Sada je sve na delegatima koji će birati rukovodstvo našeg saveza. Nadam se da će birati stručne, a ne podobne osobe, napisao je Šefik Imamović na svom facebook profilu, prilažući i fotografiju sa svojom sportskom biografijom.
sefik

Također pogledajte

Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džemata Dubnica, Seljublje i Prnjavor

U nedjelju, 28. aprila 2024. god., održano je mektebsko takmičenje. Najviše uspjeha su imali takmičara …