Nedjelja , 5. Maja 2024.

Farma spreča i Terekop učestvuju u izgradnji puta Vukovije-Krivača

Ivica Jožef ispred kompanije Farma “Spreča” i Moamer Softić direktor Terakop firme boravili su u kabinetu načelnika Kalesije Seada Džafića sa kojim su razgovarali o izgradnji puta od Donjih Vukovija prema Krivači.

Projekat izgradnje puta finansira se posredstvom IFAD projekta i Općine Kalesija, a svoje učešće u iznosu od 100.000 KM obećala je Direkcija regionalnih cesta TK, odnosno Vlada Tuzlanskog kantona.

I predstavnici dvije pomenute firme koje koriste ovu dionicu puta obećale su pomoći izgradnu puta u iznosu od 100.000 KM, te se nadaju da će to sve biti završeno u što kraćem roku.

Riječ je o izgradnji puta u dužini od 1.550 metara čija će ukupna širina asfaltne površine biti 6 metara, te po 1 metar uređene bankine.

Nama je drago što je konačno neko došao i uradio nešto konkretno za ovu dionicu, jer do sada su to bila samo obećanja bez realizacije. Vidimo da je ovo ozbiljna priča i mi ćemo to podržati jer će uređenjem ove dionice puta znatno se popraviti komunikacija između dvije općine, kazali su sudionici sastanka načelniku Kalesije Seadu Džafiću

Također pogledajte

KUD “14.maj” Tojšići obilježava 45 godina postojanja i rada: Rođendanski koncert 19. maja

KUD “14.maj” Tojšići” ove godine obilježava 45 godina postojanja i rada. Tim povodom organizuju rođendanski …