Nedjelja , 5. Maja 2024.

Foto&Video: Kalesijski odbojkaši preko brčanskog Jedinstva izborili finale Kupa FBiH

U utakmici polufinala odbojkaškog Kup takmičenja FBiH, kalesijska Bosna je ugostila OK Jedinstvo Brčko, višestrukog osvajača Kup takmičenja i Premijer lige BiH.
Bosna je upisala pobjedu rezultatom 3:0 te izborila finale Kupa FBiH, gdje čekaju pobjednika u duelu Kakanj – Ilijaš.

OK Bosna Kalesija – OK Jedinstvo Brčko 3:0
(25:15; 25:22, 25:19)

Odličnu partiju su pružili povratnici u ekipu Bosne, nekadašnji reprezentivci BiH, tehničar Mensur Alić i libero Damir Mehmedović.
Alić je odlično razigravao raspoloženog Jasmina Požegića, kapitena i prvog poentera ekipe već dugi niz sezona, te iskusnog Mirnesa Idrizovića.
Ono što je falilo ekipi Bosne proteklih sezone je bilo razigravanje “srednjaka”, ali sa Alićem u ekipi to nije problem, pa su tako proradili i mladi Kenan Hasanović i Bakir Zulić, koji su u ovoj utakmici dobili više lopti, ali i poentirali, nego u kompletnoj prethodnoj sezoni kada bi igrali na poziciji srednjeg blokera.

Utakmica se igrala pred punim tribinama fiskulturne sale MSŠ Kalesija, a ljubitelji odbojke su znali pozdraviti svaki dobar potez na utakmici.

Svakako da treba naglasiti da je OK Jedinstvo nastupalo u potpuno izmjenjenom satavu u odnosu na prethodne godine, te da sadašnja ekipa sigurno ne može voditi borbu za prvaka BiH.
S druge strane, ova ekipa Bosne je svakako prvi favorit u Superligi FBiH, te bi se od naredne sezone u Kalesiji ponovo mogla igrati premijerligaška odbojka.

– Utakmica je bila i humanitrnog karaktera, pa su tako svi posjetioci imali priliku donirati novac za teško oboljelu djevojčicu Ajlu Turić.

(NKP.ba

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …