Subota , 26. Oktobra 2024.

Saopćenje SDA Kalesija: U Kalesiji najavljena pobjeda Šefika Džaferovića kao predsjedničkog kandidata SDA na predstojećim izborima

Nakon održane tribine u Kalesiji, Općinski odbor SDA Kalesija oglasio se saopćenjem za javnost koje u cjelosti prenosimo:

– Najava pobjede Stranke demokratske akcije i njenog predsjedničkog kandidata Šefika Džaferovića na predstojećim oktobarskim izborima bila je sveprisutna u toku njegovog boravka u Kalesiji i tribine održane u Kalesiji 18. augusta 2018. godine. Tako je bilo od samog početka posjete, kada su ga u herojskom naselju Prnjavor kod Kalesije dočekali osnivači SDA Kalesija. U tom naselju su prije 28 godine održani prvi sastanci inicijativnog odbora SDA Kalesija, u tom mjestu je formirana Prnjavorska četa koja je u maju 1992. godine odigrala ključnu ulogu u oslobađanju Kalesije.

Ibro Huremović, komandir ove proslavljene jedinice Armije R BiH, prilikom posjete uručio je Šefiku Džaferoviću knjigu o Prnjavoru i Prnjavorskoj četi, sa posvetom kao najavom pobjede Džaferovića kao predsjedničkog kandidata SDA na izborima 7. oktobra.

Uslijedilo je druženje Šefika Džaferovića sa građanima i aktistima SDA u centru Kalesije, nakon čega je proučena fatiha i položeno cvijeće na šehidskom spomen obilježju u centru prvog oslobođenog grada u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Predstavljanje Šefika Džaferovića kroz tribinu “Razgovor sa građanima“ održano je u prepunoj Sali Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović“ Kalesija, i proteklo je u pobjedničkoj atmosferi i uz puno aplauza. Na samom početku tribine prisutnima se obratio Edin Ramić, potpredsjednik SDA i aktuelni povjerenik SDA Kalesija, koji je posebno naglasio da je od prvih višestranačkih izbora SDA uvijek pobjeđivala u Kalesiji. Između ostalog, napomenuo je da SDA treba slušati i uvažavati glas naroda, kako bi i ubuduće održala pobjednički kontinuitet.

U centralnom dijelu tribine predstavljen je Šefik Džaferović kao kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, i predstavljena je programska agenda SDA za period 2018-2026.godine. Nakon toga, kroz odgovore na postavljena pitanja, Šefik Džaferović je pokazao da ga sa pravom prati glas iskusnog političara i bliskog saradnika rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. Još jednom se potvrdilo da SDA najjača politička stranka u Bosni i Hercegovini i da ima najjačeg predsjedničkog kandidata. Jedna od puno poruka koje je Šefik Džaferović uputio na ovoj tribini je da je SDA aktuelna politička snaga izrasla iz naroda i da samo snažna SDA garantuje jaku državu Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju tribine, izlaskom na binu uz burne aplauze prisutnih, predstavljeni su kandidati SDA Kalesija na predstojećim izborima: Hasiba Kurtić, Miralem Mešanović, Nermin Kuralići Rasim Omerović za Skupštinu TK; Enver Jukanović i Fahzeta Valjevac za Parlament Federacije BiH; i Halil Jahić za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

OO SDA Kalesija

Također pogledajte

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom odškrinutih svjetova” Rasima Hadžića. Svi posjetioci će na poklon dobiti knjigu

Kulturna manifestacije “IKRE 2024” nastavlja se u petak, 25.10.2024. godine promocijom knjige Rasima Hadžića “Pod …