Nedjelja , 19. Maja 2024.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona: Priznanje i za Kalesijca Bakira Musića

Stefani Krešić i Nikola Drobnjak u konkurenciji pojedinačnih, te Alen Ovčina i Edina Selimović u konkurenciji ekipnih sportova, proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona u 2021. godini, na sinoć održanoj manifestaciji u Velikoj sali BKC-a. Pored proglašenja najboljih sportista sinoć su dodijeljena priznanja najboljim ekipama, trenerima, zatim sportistima i sportskim radnicima, uz pristustvo zvanica iz javnog, političkog i sportskog života.

Priznanje za najboljeg kadeta dobio je i Kalesijac Bakir Musić, član AK Sloboda Tehnograd. Državni je prvak. Postavio je i dva državna rekorda u dvorani u kategoriji dječaka.

Organizator 28. manifestacije, koja se tradicionalno održava u BKC TK, je  Sportski savez Tuzlanskog kantona, a pokrovitelj Vlada Tuzlanskog kantona. Suorganizatori su bili Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i RTV TK.U muzičkom dijelu programa manifestacije koja koja emitovana uživo putem RTV TK, nastupili su čenici Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek”.

Također pogledajte

Dr. Mirsad Selimović autor knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija

U tuzlanskom hotelu “Salis” održana promocija knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija” autora doc.dr.med.sci Mirsad Selimović, …