Utorak , 21. Maja 2024.

Senad Šmigalović (SDA): „Kupovina“ vijećnika, prilikom sastavljanja većine, SIGURAN je put u NESIGURNU vlast  

Najveći pobjednik minulih izbora jeste Sead Džafić, nezavisni kandidat koji je pobijedio Muhameda Osmanović, Ismeta Mešića i Rasima Omerovića i postao novi načelnik Općine Kalesija. Kada je riječ o vijećnicima, najviše glasova od svih kandidata osvojo je Senad Šmigalović, koji je kao nosilac liste SDA osvojio 1199 glasova. Po broju glasova iza njega je Fadil Alić, nosilac Nezavisne lise – Sead Džafić, koji je zadobio povjerenje 1062 birača.

Dok kalesijska čaršija priča o sastavu većine u Općinskom vijeću Kalesija, i dok se stidljivo priča o ostavkama čelnih ljudi stranaka koje su ostvarile loše rezultate, putem društvene mreže fejsbuk oglasio se Senad Šmigalović, čije je oglašavanje izazvalo velike reakcije.

senad-smigalovic

 Izjavu Senada Šmigalovića (SDA), prenosimo u cjelosti:

 – Slijedi borba za stabilizaciju političkih prilika u Kalesiji. Slijedi borba za svakog građanina općine Kalesija. Vrijeme je da se u Kalesiji prestane voditi politički rat, dirigovan iz drugih “centara moći”, sa ciljem unošenja smutnje, sa ciljem da se oslabi politička pozicija općine Kalesija u Kantonu, Federaciji, sa ciljem da se oslabi SDA Kalesija u odnosu na SDA drugih općina, ne vodeći pri tome računa o posljedicama koje se proizvedu po građanina općine Kalesija.

Vrijeme je da se lokalne političke odluke, koje se tiču Kalesije, donose u Kalesiji, vodeći prije svega računa o građanima općine Kalesija, jer konačno bi neki trebali shvatiti da je rad u interesu građana općine Kalesija, ujedno interes SDA Kalesija.

Vrijeme je da se većina u Općinskom vijeću Kalesija sastavi od onih koji vjeruju u viziju napredne i razvijene Kalesije, da se radi ispravna stvar i izvršava obaveza i emanet koji su nam povjerili građani općine Kalesija. Samo tako može postojati jedna stabilna većina vijećnika u OV Kalesija, bez bojazni hoće li neko od njih uslovljavati „dizanje ruke“ ispunjavanjem njegovog ličnog zahtjeva ne mareći pri tome za položaj običnog čovjeka u Kalesiji.

Trgovina ustanovama i preduzećima, „kupovina“ vijećnika, prilikom sastavljanja većine, je SIGURAN put u NESIGURNU vlast. Naši građani to nisu zaslužili i mi ćemo se boriti protiv toga, napisao je na svom fejsbuk profilu Senad Šmigalović.

sda

Također pogledajte

Damir Džafić izabran za predsjednika Nogometnog saveza općine Kalesija

Damir Džafić iz Rainaca Gornjih je na Skupštini Nogometnog saveza općine Kalesija izabran za predsjednika …